Събота, 26 Септември 2020
Това е невероятно вдъхновяващо! Най-ярките и красиви празници в света

Това е невероятно вдъхновяващо! Най-ярките и красиви празници в света

Нашият свят е пълен с ярки цветове и огромно разнообразие от невероятни събития. В буквалния смисъл на думата.

Искаме да ви покажем най-ярките и мащабни събития в различни страни на света! Защото всяка страна има свои традиции и собствени възгледи за живота, които се отразяват в празниците. Струва си поне веднъж да попаднете на такова събитие и да получите невероятни впечатления!

1. Карнавалът в Рио. Експлозивният бразилски микс от пламенна музика, танцьори, пъстри костюми, движещи се платформи и впечатления! Това е най-лудият и дългочакан парад на самба в света. Това е изключително шоу!

2. Празникът Холи в Индия - най-колоритният и ярък празник. На този ден индийците празнуват идването на пролетта и разцвета на природата. Мъжете и жените се съревновават помежду си, обливайки се с вода и обсипвайки се с цветен прах от лечебни билки!

3. Снежният фестивал в Сапоро. Японски празник, който продължава 7 дни и по време на който се правят много скулптури от сняг и лед.

4. Фестивал на въздушните кълба в щата Ню Мексико, САЩ. Това вълнуващо действие се извършва в град Албакърки - тук почти винаги преобладава тихо време, което е перфектно за това събитие.

5. Всеки юли в Португалия се провежда фестивал на Небесните чадъри. Невероятно красива гледка! Хиляди ярки чадъри висят във въздуха над уличките на Агеда и създават усещане за празник и приказност цял месец.

6. Испанската "Томатина" е може би най-щурият празник, който вече 70 години се провежда в испанския град Буньол в последната седмица на август. Това е истински бой с домати, който, колкото и да е странно, се провежда в чест на покровителя на града Сейнт Луис Бертран и Дева Мария Покровителка.

7. А в Южна Корея всяка година се провежда фестивал на калта, която е много полезна за здравето с минералите, които съдържа. В рамките на този фестивал се провеждат различни състезания, като например тичане в калта и кални борби. Спектакълът, разбира се, си струва!

8. Фестивал на плаващите фенери в Хонолулу, Хавай. Това е Memorial Day. Всеки пуснат във водата фенер символизира молитва за мъртвите и живите, изпратена в пространството с надеждата за всеобщо щастие.

9. В Тайланд има много стар семеен празник - Сонгкран - будистка традиция да се подонасят вкусни ястия на будистките свещеници в знак на уважение към тази философия. На този ден в Тайланд всички млади хора се обливат с вода.

10. Също така в Тайланд ежегодно се провежда един много красив фестивал на небесни фенери, символизираща очистването (огън) и стремежът към висшето (полетът на фенера в небето). Дори само тази невероятна фотография вече дарява с прочистване и лекота.

AFISH.BG